Koppenweg 2A
35110 Frkn - Altenlotheim
Tel. +49(0)6455-75189
Mobil 0173-5659726

 
Deutsch    English     Nederlands
     
Webcam
Weer
Links
Impressum


Eichhorn Ferienwohnung Schäfer - Nagel    
 

Vakantiewoning
Nagel

Home
Woning
Uitstapjes
zien & beleven
For Kids
Wandelen
Beauty & wellness
Prijzen
Routebeschrijving
Contact
 

Sie haben keinen Flashplayer installiert.

Uitstapjes, zien, beleven, actief op vakantie.


Het nationale park Kellerwald Ederseeis in 2004 nieuw opgericht, omvat een gebied van meer dan 5700 hectare met de oudste beukenbomen in heel Europa en grenst bijna aan onze vakantiewoning. Het samenhangende bosgebied nodigt uit om te wandelen. Talrijke prachtige plekken wachten erop om door u ontdekt te worden. De Edersee is slechts 6 km van de vakantiewoning verwijderd. Maar ook de ruïne van de vroegchristelijke Quernstkirche, het hoge spaarbekken en de grafheuvels uit het bronzen tijdperk zijn perfecte bestemmingen voor interessante uitstapjes. Buiten het nationale park kunt u Burg Hessenstein, die ongeveer 3 km verwijderd is, of het romantische Lengeltal met zijn molens bezoeken.
Een uitstapje naar het nieuwe nationale park-centrum moet u in ieder geval maken. Daar kunt u de natuur spelenderwijs beleven. In de door de computer gecreëerde 'vlinderkamer' van het 'spechtenhol', in de 4!!D-zintuigen-bioscoop of door één van de vele andere tentoongestelde stukken.
Laat uzelf meeslepen en maak een tijdreis door de geschiedenis van de aarde en de natuur.
Ook het heidebelevingspad, dat slechts een paar meter van onze vakantiewoning verwijderd is, geeft spelenderwijs informatie over zeldzame planten en over de bewoners van dit oude cultuurlandschap. Kinderen hebben steeds weer veel plezier bij de leer- en speelstopplaatsen onderweg.

Breng een bezoek aan de Edersee

Over een afstand van meer dan 27 km biedt de Edersee talloze mogelijkheden: watersporten, vissen, waterfietsen, boottochten, duiken, zwemmen, surfen, waterskien, enzovoort. Verken het stuwmeer, het hoog boven het meer gelegen slot Waldeck, het aquapark, de zomerrodelbaan of het maislabyrint. Wees erbij wanneer
het meer in de nazomer bij laagwater de oude overstroomde dorpen en bruggen weer prijsgeeft. Bezichtig de grote "Travernenhalle" onder de spaarbekkencentrale (een van de grootste kunstmatige grotten van Europa) met zijn reusachtige generatoren.
Een bezoek aan het dierenpark boven de Edersee met zijn roofvogelshow is ook bijzonder aan te bevelen evenals de hiernaast gelegen treetopwalk. Vrijetijdsparken in de omgeving (5 min met de auto of 15 min met de fiets) bieden vele vormen van entertainment. U vindt hier onder andere tennisbanen, minigolfbanen, mogelijkheden om te waterfietsen of trampolinespringen. In de wintermaanden zijn de nabijgelegen skigebieden Winterberg, Willingen, Züschen of Battenhausen binnen enkele minuten met de auto te bereiken.
Beleef de traditionele vakwerkcultuursteden Bad Wildungen, Frankenberg of de districthoofdstad Korbach. Kleine en grote winkels nodigen uit om te shoppen.